Kiszona kapusta z kminkiem

Witajcie moi drodzy.

Kapusta kiszona jest zdrowa, pyszna i niestety niedoceniana. Jest bogatym źródłem witaminy C i E , a jej spożywanie zalecane jest głównie w okresie zimowym. Moje dzieci uwielbiają kiszoną kapustę do obiadku, a Wasze? Z racji tego, że jedno z moich pociech ma alergię na marchewkę nie znajdziecie jej w tym przepisie. Oczywiście możecie ją  dodać do tej potrawy.

Kiszona kapusta z kminkiem

Kiszona kapusta z kminkiem

Składniki:

  • 4 garści odciśniętej kapusty kiszonej;
  • 1 mała cebula drobno posiekana;
  • 2 płaskie lyżeczki kminku;
  • 3 łyżki oliwy z oliwek;
  • sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:

Odciśniętą kapustę kiszoną włożyć do miseczki. Jeśli pasma kapusty są długie można je pokroić. Dodać drobno posiekaną cebulę. Wsypać kminek. Zalać wszystko oliwą z oliwek i doprawić do smaku.

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s