Różowe naleśniki z syropem klonowym

Jadłeś kiedyś naleśniki bez jajek? Tak wiem, brzmi niewiarygodnie. Zapraszam zatem do wypróbowania mojego przepisu.

Składniki: 

  1. 2 szklanki mąki;
  2. 1/2 szklanki cukru;
  3. 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  4. 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej;
  5. 2 szklanki mleka ryżowego lub sojowego;
  6. 4 łyżki ojeju;
  7. 1 łyżeczka wanilii;
  8. 7 kropel czerwonego barwnika spożywczego.

Przygotowanie:

Do miski wsypać wszystkie składniki z pozycji 1 do 4, następnie wymieszać je dokładnie.

Teraz dodaj składniki z pozycji 5 do 8.

Wymieszaj wszystko dokładnie mikserem lub trzepaczką.

Nagrzej teflonową patelnię lub inną nieprzywierającą. Nie musisz polewać patelni olejem gdyż dodaliśmy do ciasta olej. Przy pomocy chochelki wlewaj ciasto na paletnię.

Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.

Naleśniki podawaj z syropem klonowym lub prażonymi jabłkami lub dżemem truskawkowym.

Smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s