Schab w pomarańczach

Schab troszkę inaczej, czemu nie! Bardzo łatwe w przygotowaniu danie powinno Was-rodziców zachęcić do wypróbowania, a jego słodki, owocowy aromat powinien przypaść do gustu Twojemu małemu odkrywcy nowych smaków.

Schabowy w pomarańczach

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości;
  • 2 łyżki musztardy;
  • 3 łyżki cukru brązowego;
  • 1 – 2 pomarańcze, obrane ze skórki i pokrojone w plastry;
  • 6 łyżek soku pomarańczowego;
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Plastry schabu posmaruj musztardą.

Obsyp je cukrem.

Ułóż w płaskim naczyniu żaroodpornym, tak by nie nachodziły na siebie.

Pomarańcze obierz ze skórki i białej błonki następnie pokrój je w plastry i ułóż na schabie. Całość polej sokiem pomarańczowym, posyp odrobiną cukru brązowego, posól i popieprz.

Piecz w 200 °C przez okolo 35 minut.

Danie to możesz podawać z ryżem i zieloną fasolką. Przepis na ryż z kardamonem znajdziecie tutaj.

Życzę Wam smacznego!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s